In 1989 kochten Roelof en ik onze eerste 2 Rhodesian ridgebacks. Het waren broer en zus, Rex en Esra, uit hetzelfde nest. De opvoeding ging soms niet van een leien dakje, maar met veel tijd en geduld zijn het 2 heerlijke, gehoorzame ridgebacks geworden. Esra was 6 jaar toen ze stierf. We hadden gedacht dat Rex zich niet alleen zou kunnen redden maar dat bleek mee te vallen. Toch hebben we na een tijdje besloten om er weer een ridgeback bij te nemen en dat werd Ginger.
Ginger, Demba en BramScooby, Bram en Ginger

En zo moeilijk als onze eerste 2 ridgebacks waren zo makkelijk was Ginger. Ze was al direct heel erg lief en aanhankelijk en wilde graag spelen, dus de opvoeding ging heel gemakkelijk. Ze was "Beste pup"op de puppycursus en ook daarna ging alles prima. Op Internationale hondeshows was Ginger niet de mooiste maar vaak wel 1 van de vriendelijkste en open ridgebacks. Dat was 1 van de redenen om met Ginger te gaan fokken zodat we dan zelf ook weer een pup konden houden. Ginger's eerste nest is in 1999 geboren en de allereerste pup was Demba en zij is bij ons gebleven. Ginger is in 2005 overleden.

Demba heeft hetzelfde open en vriendelijke karakter van haar moeder en haar exterieur grotendeels van haar vader African Reds Eros.
Demba wordt bijna 10 jaar en is nog kerngezond, elke dag rent ze met dochter Shumi heerlijk door de velden. Lees meer over Demba op Demba's pagina.

Uit Demba's 2e nest hebben we een pup, Montezuma of Ginba's Hero (roepnaam Shumi) gehouden.
Lees meer over Shumi op Shumi's pagina.


GingerDemba

Terug naar
hoofdpagina.

Terug naar
vorige pagina.